Cursus vlaggen, een oplossing voor tekort aan vrijwillige grensrechters?

Cursus vlaggen, een oplossing voor tekort aan vrijwillige grensrechters?

22-09-2018 || 14:02:00 || algemeen ||

Terug

Een spontaan idee werd uitgevoerd en enthousiast ontvangen.
Het is soms lastig alle vrijwillgerstaken ingevuld te krijgen. Zeker als ouders van de kinderen zelf geen voetbal ervaring hebben, hoe zorg je dan dat er voldoende 'vlaggers' zijn om het team wedstrijden te laten voetballen? Bernhard de Vries bedacht een idee en voerde het uit. Afgelopen week gaf hij een cursus 'vlaggen' aan een groep ouders van het BBC team.

Het initiatief werd enthousiast ontvangen. 'Toen ik de uitnodiging las, heb ik me meteen aangemeld. Als je kind op voetbal zit, vind ik dat ik als ouder een verantwoordelijkheid heb een bijdrage te leveren om alles goed georganiseerd te krijgen. Dat hoort bij het voetbal, er zijn veel vrijwilligers nodig. Alleen heb ik echt geen voetbalkennis om een wedstrijd te vlaggen. Deze cursus geeft mij nieuwe mogelijkheden.' vertelt een enthousiaste ouder. 

Tijdens de cursus werden regels, handreikingen en spelsituaties besproken. Ook werd de praktijk besproken, want hoe gaat het straks als je in een wedstrijd als grensrechter langs het veld staat? 'Ik zal eerst wel eens wat foutjes maken. Maar als je het vooraf met de scheidrechter afstemt, kun je hier goede oplossingen voor afspreken' geeft een cursist aan. Bang voor commentaar vanuit supporters langs de zijlijn zijn ze niet. ' Dan zeg ik tegen zo iemand, neem het maar eens van mij over, dan zullen we wel zien of jij het beter kunt' grapt een cursist. 

Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Wurkz
Wijmenga
Waldpop
Expert Meijer

Advertentie

ING
Univé
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra