Identiteitsteam presenteert in een volle zaal in De Pleats, de identiteit fusievereniging in de vorm van Waarden, Droom, Ambitie en Verhaal.

Identiteitsteam presenteert in een volle zaal in De Pleats, de identiteit fusievereniging in de vorm van Waarden, Droom, Ambitie en Verhaal.

12-11-2018 || 23:28:00 || algemeen ||

Terug

Binnenkort wordt in een speciale ledenvergaderingen van beide voetbalverenigingen BCV en vvBergum,  het fusievoorstel  en beleidsvoorstel ter instemming gebracht. Vooruitlopend daarop presenteerde het identiteitsteam samen met Richard Zwarts en Daan de Beer van DBZ Strategische Creatie, afgelopen woensdag in een volle ‘grote zaal’ van de De Pleats de nieuwe identiteit van de toekomstige fusievereniging, in de vorm van Waarden, Droom, Ambitie en een Verhaal.

In het openingswoord van Jacqueline Boersma, werden de kleine 200 aanwezigen welkom geheten. Daarna gaf Richard Zwarts een korte toelichting op de totstandkoming van de identiteit. Vervolgens was het Daan de Beer die ‘vanuit een luie stoel’ de Waarden, Droom en Ambitie vóór droeg.

Onze Waarden
Hart voor de sport
Wij houden van voetbal. Een teamsport die iedereen kan beoefenen en waar iedereen van moet kunnen genieten. Op onze velden bestaan de teams uit spelers die -met alle respect voor de tegenstander- voor elkaar door het vuur én voor de winst gaan. Zo halen we al voetballend op élk niveau het beste uit onszelf én elkaar.
 
Hart voor De Club
Wij zijn het warme en veilige thuis voor al onze leden en bezoekers. Bestuur, vrijwilliger of gewoon een lid? We dragen allemaal op onze eigen manier een passend steentje bij aan de vereniging die we samen zijn.  Een kleurrijke club waar we ondanks onze verschillen allemaal gelijk zijn.
 
Hart voor de omgeving
Wij komen uit Burgum en omliggende dorpen. Hier wonen, werken en leven we samen. We dragen de gemeenschap een warm hart toe en leveren daarom altijd een positieve bijdrage aan de gemeenschap waar we zelf onderdeel van uitmaken. Trouw aan haar mensen en aan haar oorsprong; wij zijn een vereniging door verbinding.
 
Onze droom
“Wij willen zoveel mogelijk mensen onze Clubliefde laten ervaren”
 
Onze ambitie
Wij kunnen zoveel mogelijk mensen onze Clubliefde laten ervaren, door:
1. Hét sportieve voorbeeld van de regio zijn.
Of het nu gaat om competitief of recreatief voetbal door jongens, meiden, dames of heren.  De club is dé sportieve magneet in de regio waar steeds meer spelers samen beter worden dan ze ooit hadden gedacht.
 
2. Bouwen aan de grootste en meest actieve vrijwilligersorganisatie van de omgeving in dienst van de club.
Jong of oud, jongen of meisje, bestuur, vrijwilliger of gewoon lid. Erg talentvol of gewoon recreatief? Ons maakt het niet uit, want De Club zijn we samen! En samen zorgen we ervoor dat alles gewoon goed geregeld is en dat we ons allemaal -uit en thuis spelend- welkom blijven voelen op de plek waar we zo graag samenkomen.
 
3. Het inzetten van de grootste en meest actieve vrijwilligersorganisatie in dienst van de omgeving
Jong of oud, jongen of meisje, bestuur, vrijwilliger of gewoon lid. Erg talentvol of gewoon recreatief? Ons maakt het niet uit, de verantwoordelijkheid voor de regio waar we vandaan komen delen we met z’n allen. Inwoners en ondernemers uit de buurt kunnen op onze actieve bijdragen rekenen.
               
Ons verhaal
Hoe deze waarden, droom en ambitie vervolgens een plek krijgen binnen de nieuwe vereniging, werd duidelijk  gemaakt in een verhaal. Daan vertelde het verhaal over de toekomstige vereniging, wat  zich afspeelt over een jaar of drie. Het verhaal over onze club, over het voetbal volgens Burgum.
De totale geschreven identiteit inclusief het verhaal is hier te lezen.

Na de pauze gaf fusiecommissie-voorzitter Jan Tabak een toelichting op de voortgang van de fusievoorbereidingen en de stappen die nog worden gezet. Daarna was er gelegenheid voor aanwezigen om vragen, tips en opmerkingen met elkaar te bespreken en op papier te zetten. Alle verkregen informatie wordt momenteel verzameld en uitgewerkt en op een later tijdstip teruggekoppeld.

De avond werd afgesloten met een kleine attentie voor alle aanwezigen: drie ‘snoep’ harten, die de waarden van de nieuwe vereniging symboliseren. In het kader van ‘hart voor de omgeving’ werd de  attentie met liefde gemaakt door de kanjers van Brownies&Downies uit Drachten.
Het verhaal van de identiteit sprak hen aan, waardoor zij spontaan aanboden de attenties te sponsoren. Hartelijk dank kanjers van Brownies&Downies, voor dit prachtige gebaar! 

Meer nieuws

#BBCBergum

Sponsoren

Wurkz
Expert Meijer
Wijmenga
Waldpop

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra