De fusiecommissie
Van links naar rechts: Jaap van Bruggen, Jannie Elzinga, Cornelis Taekema, Jurjen van der Wal, Jan Tabak, Jacqueline Boersma,Tiemen Korvemaker, Lambertus Jalvingh en Jan Wijnsma.

Kernwaarde fusiecommissie: respect voor het verleden, maar een gezamenlijke focus gericht op de toekomst.
In opdracht van de besturen van BCV en vvBergum is een fusiecommissie geformeerd met als doel een adviesvoorstel voor beleid en een stappenplan te maken, de stappen te begeleiden en (na instemming van de leden) uit te voeren. Uitgangspunt hierin is te fuseren met ingang van seizoen 2019/2020. 

De fusiecommissie is bereikbaar via emailadres: fusiecommissie@vvbbc.nl (t.a.v. Jannie Elzinga), maar natuurlijk staan de leden u/jou ook graag persoonlijk te woord.

De commissieleden stellen zich voor:
Jan Tabak
Leeftijd: 51 jaar (zou je niet zeggen, alhoewel als je ons ziet voetballen….)
Voetbal: een levenslange passie via VV Drogeham, VV Kollum, vv De Sweach naar de BCV NEO’s nu een jaar of drie.
Rol: voorzitter

Jannie Elzinga
Sinds 2011 ben ik secretaris van BBC.  Ik heb drie zonen die voetballen, waarvan één in de JO17-1 en twee inmiddels bij de senioren van BCV. Sinds 2014 is er iedere twee maanden een gezamenlijk overleg tussen vv Bergum, BCV en BBC voor een verdere samenwerking, waar ik de vergaderingen voorbereid en notuleer. Vorig jaar ben ik gevraagd om zitting te nemen in de fusiecommissie als secretaris. Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk het inplannen, voorbereiden en notuleren van de vergaderingen.

Jurjen van der Wal
Ik ben geboren in 1964 en vanaf 1988 woonachtig in Burgum. Zowel bij BCV als vvBergum ben ik actief geweest als speler. Vanaf 1988 diverse functies binnen jeugdcommissie BCV, vvBergum en BBC uitgevoerd. Binnen de fusiecommissie coördineer ik de samensmelting van de sponsorcommissies en ledenadministraties. Ik denk dat de tijd rijp is om een jaren geleden ingezet proces af te maken (in 2005 is BBC ontstaan). De fusie zal alleen maar voordelen opleveren in de organisatie en beide verenigingen zullen het zelfstandig lastig of niet volhouden. En daar zet ik mij graag voor in.
 
Lambertus Jalvingh
Ik ben 54 jaar. Nu alleen nog af en toe actief als jeugdscheidsrechter. Oud-speler van onder meer vv Bergum. Voorheen bij Bergum en BBC actief als jeugd- en keepertrainer, leider, wedstrijdsecretaris en bij Bergum voorzitter TC. In 2004/2005 zeer betrokken geweest bij totstandkoming BBC en later bij het onderbrengen van de damessenioren bij BBC. Binnen de fusiecommissie verantwoordelijk voor thema accommodatie.
 
Jaap van Bruggen
Ik ben 51 jaar en nog zelf actief in BCV 45+ en als jeugdscheidsrechter, voorheen ook als jeugdtrainer en als voorzitter TC BCV. In de fusiecommissie ben ik verantwoordelijk voor de TC en samen met de voorzitters TC BCV, vv Bergum en BBC hebben wij de ambitie om in Burgum d.m.v. één vereniging een voetbalbolwerk te realiseren voor prestatie én recreatievoetbal.

Jan Wijnsma
Ik ben 43 jaar. Inmiddels 35 jaar spelend lid van BCV.  In de BBC spelen 3 kinderen van mij, respectievelijk in Vrouwen 2, JO9-1 en JO8-1. De één is lid van vv Bergum en de andere twee van BCV. Een soort van pre-fusie in huize Wijnsma. Naast voetballer ben ik ook trainer, scheidsrechter en penningmeester geweest. Op dit moment ben ik leider van de JO9-1. Binnen de fusiecommissie behartig ik het onderdeel Financiën.

Tiemen Korvemaker
Ik ben 45 jaar, geboren en getogen in Dokkum en woon sinds 1997 in Burgum. Vader van twee dochters, waarvan één voetbalt bij BBC. Zelf heb ik nooit gevoetbald, maar dat zou je niet zeggen als ik over voetbal praat. In allerlei functies ben ik altijd bij (jeugd)voetbal betrokken (geweest), zoals  bestuurslid, jeugdcoördinator en leider.  Op dit moment ben ik (interne) scout bij BBC en ben ik bestuurlijk actief bij een andere hele mooie club, sc Heerenveen. Ik geloof in de kracht van één sterke voetbalclub in Burgum, zoals onze kinderen dat met BBC al gewend zijn. Ambities -prestatief, maar vooral ook recreatief- maak je samen nu eenmaal beter waar dan ieder afzonderlijk. Daarom lever ik graag mijn bijdrage in de fusiecommissie, waarin ik mij vooral richt op de juridische aspecten.

Cornelis Taekema
Ik ben voorzitter van BBC en daarvoor trainer en leider geweest van verschillende pupillen teams. In de fusiecommissie vertegenwoordig ik BBC. 

Jacqueline Boersma
Ik ben geboren en getogen in Burgum. Groot gebracht in een gezin met voetballiefhebbers, waarbij het altijd draaide om twee clubs: BCV (en voor geïnteresseerden: Ajax). Ben van de 'BCV Forever sjaaltjes' generatie. Getrouwd met Justus en sinds onze beide dochters voetballen bij BBC, sta ik weer regelmatig langs het veld. Via BBC heb ik ook vvBergum steeds beter leren kennen, waar ik me inmiddels ook helemaal thuis voel. Hoe mooi is het dan om voor (de besturen van) BBC, BCV en vv Bergum te mogen werken aan communicatie gerelateerde taken. Daarnaast is communicatie ook mijn aandachtsgebied binnen de fusiecommissie.

#BBCBergum

Sponsoren

Expert Meijer
Waldpop
Wurkz
Wijmenga

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra