Even voorstellen:  Ciscka Eckringa vertrouwenscontactpersoon BBC, BCV en vv BergumWie ben ik?
Mijn naam is Cisca Eckringa. Ik ben door het bestuur aangesteld als vertrouwenscontactpersoon (VCP) binnen voetbalverenigingen BCV, vv Bergum en SJO BBC. In november jl. heb ik de training voor VCP gevolgd bij het NOC*NSF en ik heb onder andere een verpleegkundige achtergrond. Met mijn man en onze jongste zoon woon ik in Burgum, onze 2 oudste kinderen wonen vanwege studie buiten Friesland. Zowel voor mijn man als onze jongste is voetbal een grote passie en beiden zijn lid van vv Bergum/BBC. Zaterdagochtend ben ik dan ook regelmatig langs de lijn te vinden.
 
Wat is een vertrouwenscontactpersoon?
Binnen de BCV, vvBergum en BBC proberen we een sfeer te scheppen waar iedereen in een veilige en plezierige omgeving kan voetballen. Maar stel dat je last hebt van (grensoverschrijdend) gedrag zoals pesten, discriminatie, agressie of seksueel ongewenst gedrag dan kun je bij mij terecht. Het gaat eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet prettig en veilig voelt bij het sporten. We bespreken samen je melding. Als VCP ben ik een eerste aanspreekpunt; ik luister goed naar je verhaal en samen met jou bekijk ik hoe je probleem het beste kan worden aangepakt. We bekijken welke stappen je kunt nemen of ik denk met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat of met je trainer of het bestuur. Ook kan ik je verwijzen naar een andere persoon of hulpverlener. Verder kan het zijn dat ik zelf eerst om advies vraag bij het Vertrouwenspunt Sport over de juiste stappen.
 
Als vertrouwenscontactpersoon ben ik er voor alle sporters, ouders van sporters, trainers, leiders en vrijwilligers. Ik werk onafhankelijk van het bestuur en onze gesprekken zijn altijd vertrouwelijk. Ik schrijf een verslag van je melding naar het bestuur zonder je naam te noemen.
 
Bereikbaarheid
Je kunt per mail contact met me opnemen. Schrijf in je mail nog niet precies waarom je contact opneemt, je naam en telefoonnummer is voldoende en dan maken we samen een afspraak. Mijn email is: vertrouwenscontactpersoon@vvbbc.nl
 

 

#BBCBergum

Sponsoren

Waldpop
Wurkz
Wijmenga
Expert Meijer

Advertentie

Univé
ING
Contactinformatie
Social Media

Realisatie & ontwikkeling:

Eddie Sprietsma & Jan Okke Veenstra